Dansk Agilityforening Vordingborg

Motion og motivation siden 1988

Klubbens historie

Tilbage i februar 1988 blev der holdt generalforsamling i Dansk Agility Forening "lokalkeds 6" - som det dengang blev kaldt.

Kurt Lind Jørgensen blev denne aften klubbens første formand. Der blev trænet på et areal på Marienbergvej i Vordingborg.

På dette tidspunkt var træningsgebyrdet 250 kroner, allerede året efter blev det hævet til 350.

 

Sikkerhed for dig og hunden

Klubben har altid gået op i hundens tryghed og lyst til arbejde. Det blev gjort klart i 1990, da et utilfredst medlem fortæller, at "hendes hund havde luret, at når den skulle træne i Vordingborg, så vankede der ingen skideballe, og derfor var den 'ikke til at træne med'.". Hun blev mødt med svaret, at vi i DAF ikke viger fra at tilgodese hundens naturlige arbejdslyst og her igennem oprette et samarbejde med mellem hund og fører.

I dag er vores træningsmetoder mere moderne, og vi arbejder udelukkende med positiv forstærkning. 'Skideballer' er strengs forbudt og ydes der vold mod hunden, vil man blive smidt ud af klubben. Det skal være sjovt at gå til træning, både for hund og fører.

 

Det sociale vægtes højt

 

Til et bestyrrelsesmøde i klubbens første år, bliver der skrevet i referatet

 

"Der er truffet enighed om, at vi skal arbejde mere for at styrke det sociale samvær.

Der skal gøres mere for nye medlemmer. Det er vigtigt at de ikke føler sig sat udenfor fra starten"

 

Der er siden da blevet holdt et utal af fester og faglige komsammender.

DAF Vordingborg var de første til at afholde landstræf indenfor agility i DGI. Det var i sommeren 1995. Ud over agilityløb var der også sørget for aktiviterer mennesker-imellem. Der blev derfor også lavet andre aktiviteter som krocket, pentanque, dart, bordtennis og andet. Man havde regnet med 300-500 deltagere. Desværre melte kun 45 equipager sig til. Det blev dog alligevel starten på en tradition som kører videre i dag.

Tilbage i 2001 skriver den daværende formand i Sydsjællands Tidende, at klubbens store fortrin er det gode sociale samvær medlemmerne imellem, og det kan vi med stolthed sige stadig er gældende i dag.

Tidslinie

1988

25. februar

Klubben holder stiftende kredsgeneralforsamling på skomagervænget 7 i Vordingborg

16. april

Første åbenthus arrangement

16. maj

klubben har modtaget en gave på 200 kroner. Som bruges til at få fremstilt en ny vippe

18. juni

Opvisning i Vallenved

1989

7. Marts

Det undersøges hvad et kemisk toilet til klubhuset vil koste :D

14. Juni

Det understreges hvor vigtigt det er at hunden holder 'pause', og ikke er i gang i hele træningstimen. Der udarbejdes også springhøjder til hvalpe og unghunde, for at undgå skader

5. December

DAF afholder deres første stævne. Der er en begynderklasse, en åben spring-, åben agility- og en 'for sjov' klasse.

1990

30. Maj

Klubben vedtager at deltage i Vordingborg kommunes projekt "sjov sommer"

30. september

Der afholdes det første klubmesterskab. Prisen er 20 kroner + 5 kroner per klasse der stilles op i. Klasserne er: begynder, åben spring, åben agility, knock out og fri stafet (med 2 på hvert hold)

5. december

Dansk Kennel Klub skriver til DAF, at det er deres medlemmer forbudt at være medlem af både DKK og DAF. Dette er heldigvis ikke gældende i dag!

1991

1. august

Klubben flytter til Overvindinge I.F., for at deles om arealerne og klubhuset. Der indkøbes 2 containere til opbevaring af udstyr.

1992

13. februar

Kaffemaskinen indkøbes! Den kan brygge 14 kopper kaffe på 5 minutter. Har to varmeplader og 2 kander.

1995

18.-20 August

Det første landstræf afholdes. Dronningen inviteres til at åbne træffes ved at gennemløbe med en af hendes hunde. Der bliver dog svaret tilbage, at dronningen takker for invitationen, men ikke har mulighed for at komme.

1997

Der opstår uenighed omkring klubhuset. Det ender med et 'håndgemæng', og kommunen skrider ind.