Dansk Agilityforening Vordingborg

Motion og motivation siden 1988

Agility er en sport

 

Den første rigtigte dokumentation på agility kan spores tilbage til 70'erne, hvor der i England, hvor Peter Meanwell og John Varley som underholdning til Crufts fremviste et agilityløb. De forhindriner de bruge dengang, bliver stadig brugt i dag. Blandt andet A-bræt, hjul, slalom, tunnel og balancen. Der er dog kommet langt flere sikkerhedsforanstaltninger der skal overholdes i dag, end der var den gang.

I Danmark startede agility som en sport og aktivitet først i 1987, og i 1988 blev de første agility foreninger medlem af DGI, vi var en af disse pionerere.

 

Agility kan løbes både 'for sjov' eller med målet at skulle gå til konkurrencer.

Træningen man får er den samme, om man personligt vælger det ene eller det andet. Det handler om glæden ved at arbejde med sin hund og om at gøre fremskridt i sin træning. Det gør sig gældende både om man ønsker at blive den næste klubmester, eller bare synes at agility er et sjovt samvær med ligesindede.

Vores klub er både værter ved lidt større konkurrencer med deltagere fra andre klubber og ved små konkurrencer kun forbeholdt klubbens egne medlemmer. Der er derfor god mulighed at prøve en konkurrence i trykke omgivelser med nogle man kender, før man giver sig i kast med de rigigt store.

 

 

 

Ideologier

herunder vil beskrives de ideologier vi træner efter i daf

.